Smażony ryż ananasowo-kukurydziany
Smażony ryż ananasowo-kukurydziany zajmuje około 25 minut od początku do końca. Za 87 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 373 kalorie , 10 g białka i 9 g tłuszczu . Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Mieszanka młodej kukurydzy, oleju sezamowego, jajek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt doskonały wynik łyżką wynoszący 39% . Podobne przepisy obejmują smażony ryż z ananasem , smażony ryż z ananasem i smażony ryż z ananasem .
Instrukcje
W misce roztrzep jajka ze szczyptą soli.
Podgrzej 1/2 łyżki oleju roślinnego na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na dużym ogniu.
Dodaj jajka i gotuj, mieszając gumową szpatułką, aż się zetną, około 20 sekund; przełożyć na talerz.
Dodaj pozostałą 1/2 łyżki oleju roślinnego na patelnię wraz z curry w proszku; gotować na średnim ogniu, mieszając, aż olej zmieni kolor na żółty, około 30 sekund.
Dodaj cebulę i imbir i smaż, mieszając, aż cebula lekko zmięknie, około 2 minut; sezon z solą.
Dodaj ananasa i kukurydzę i kontynuuj gotowanie, aż lekko zmiękną, jeszcze 2 do 3 minut.
Wmieszać ryż, rozbijając grudki drewnianą łyżką.
Dodaj 1 łyżkę wody i kontynuuj gotowanie, mieszając, aż ryż się rozgrzeje, około 3 minuty. Wmieszaj jajka; skrop olejem sezamowym i dopraw solą.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Smażony ryż można łączyć z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do dań azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Selbach Oster Riesling Kabinett z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Selbach Oster Riesling Kabinett]()
Selbach Oster Riesling Kabinett
Trzeszczący, wykrochmalony i nienaganny Kabinett; bardzo limonkowo-ziołowy; szczególnie jabłkowy i mineralny; surowy miętowy finisz. Pasuje do wszystkiego, co lubisz w kuchni drobiowej, skorupiaków i owoców morza, szczególnie jeśli towarzyszy mu sos na bazie śmietany lub masła. Świetnie komponuje się z letnimi sałatkami i kuchnią Pacyfiku.