Smażony pstrąg potokowy z brązowym masłem i orzechami pekan
Need a bezglutenowe, przyjazne fodmap i pescatariańskie danie główne? Smażony pstrąg potokowy z brązowym masłem i orzechami pekan może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 752 kalorie, 72g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.53 za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pietruszkę, olej kuchenny, szałwię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 81%. Spróbuj Pstrąg potokowy z orzechami pekan, cytryną i natką pietruszki, Pstrąg smażony z orzechami pekan, oraz Pstrąg Potokowy Müllerin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryć blachę papierowymi ręcznikami.
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu.
Rybę posypać solą i pieprzem. Na patelnię włożyć połowę pstrąga i gotować przez 2 minuty. Włączyć i gotować, aż rumiane i po prostu zrobić, 1 do 2 minut dłużej.
Przełożyć ugotowane filety na przygotowaną blachę do pieczenia i ogrzać w piekarniku.
Dodać pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni, gotować resztę filetów z pstrąga i dodać je do blachy do pieczenia.
Wytrzyj patelnię i rozpuść masło na małym ogniu.
Dodać szałwii i orzechów pekan i gotować, mieszając, aż masło będzie złoty kolor, o 5 protokół. Wymieszać natkę pietruszki.
Podawać pstrąga z sosem maślanym łyżką na wierzchu.
Alternatywy dla ryb: połączenie orzechów pekan i brązowego masła uzupełnia wiele rodzajów ryb, takich jak Black bass, Lake perch lub walleye.
Rekomendacja wina: pełne, soczyste białe wino podkreśli Głębokie orzechowe smaki tego dania. Poszukaj australijskiego chardonnay, z dojrzałą owocowością i pysznym dębem.