Smażony okoń morski z olejem cytrusowym i awokado

Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i danie główne pescatarian? Zapiekany okoń morski z cytrusami i olejem z awokado może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 483 kalorie. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz awokado, olej z awokado, pomarańcze i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać grejpfruty, można śledzić to danie główne z Pieczone Jabłka jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 83%. Podobne przepisy to Smażony okoń morski z olejem cytrusowym i awokado, Gorące i pikantne Ceviche Cholula Sea Bass z pieczoną papryką, grillowanymi masami, pieczoną kukurydzą i marynatą cytrusową, oraz Pan-pieczony okoń morski z cytrusowo-pomidorowym winegretem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. używając małego ostrza, odetnij wszystkie skórki i białe pestki z owoców. Pracując nad średnimi miseczkami, przeciąć między membranami, aby wypuścić je do miski. Wycisnąć soki z membran; wyrzucić membrany.
Odcedzić owoce, rezerwując 1/2 szklanki soków. Powroty i soki do miski. Doprawić solą i pieprzem.
Osusz rybę. Doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać duży ciężki żaroodporne patelni overhigh ciepła.
Dodać olej z pestek winogron.
Dodaj rybę; gotuj bez ruchu, od czasu do czasu naciskając rybę łopatką, aby zachować cały kontakt powierzchni z patelnią, aż ryba będzie złotobrązowa i łatwo uwolni się z patelni, 4-5 minut.
Włączyć ryby, przenieść do piekarnika i pieczeń untilust nieprzezroczyste w centrum, 3-5 minut.
Umieść owoce i awokado na talerzach.Na wierzchu filety. Łyżka 2 łyżki soków cytrusowychprzez owoce na każdym talerzu.
Mżawka 1 łyżka olej Avocado na ryby i owoce.
W porcji: 415 kalorii, 25 g tłuszczu, 13 g węglowodanów
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.