Smażony na patelni okoń morski
Smażony na patelni okoń morski może być dobrym przepisem na rozszerzenie twojej kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 660 kalorii , 61 g białka i 37 g tłuszczu . Ten bezglutenowy, pierwotny i peskatariański przepis jest przeznaczony dla 2 osób i kosztuje 3,55 USD za porcję . 2 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką blanszowane szparagi, masło, filety okonia morskiego i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem Spoonacular 52% , to danie jest solidne. Wypróbuj Stuffed Giant Sea Shells Or Manicotti , Roasted Sea Bream With Anchoiade i Sea Salted Caramels , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej dużą patelnię z oliwą z oliwek i 1 łyżką masła. Dopraw filety odrobiną soli i pieprzu.
Umieść filety na patelni i smaż około 5 minut z każdej strony. Gdy ryba będzie ugotowana, odłóż ją na talerz i odtłuść patelnię wermutem, dodaj tymianek i szafran, odstaw do bulgotania, aż zmniejszy się o dwie trzecie.
Dodaj resztę masła i ubij, a następnie dodaj śmietanę kremówkę i podgrzej.
Podawać filety z lekkim sosem szafranowym i blanszowanymi szparagami.