Smażony kurczak z tofu i mieszanymi warzywami

Smażony kurczak z tofu i mieszanymi warzywami może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 127 kalorii. Ten przepis służy 6. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz wino ryżowe, wodę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć biały cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ken Hom ' s Stir Fried Mixed Vegetables, Udon z tofu i smażonymi warzywami, oraz Tofu sezamowe z warzywami smażonymi z gotowania światła dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, wymieszać sos sojowy, cukier, skrobia kukurydziana, i wino ryżowe.
Umieścić zieloną cebulę i kurczaka w mieszaninie. Pozostawić do marynowania co najmniej 15 minut.
W woku na średnim ogniu, gotować i mieszać kurczaka z mieszaniną marynaty o 5 minut, aż prawie gotowe. Wrzucić czosnek, cebula, i papryka. Nadal gotować i mieszać 5 minut, lub aż warzywa są chrupiące, ale miękkie i kurczak nie jest już różowy i soki uruchomić jasne.
Wymieszać tofu, woda, sos ostrygowy, i pasta chili w woku. Gotować i mieszać aż do ogrzania.