Smażony Krab Wontons
Przepis smażony Krab Wontons jest gotowy w około 1 godzinę i 20 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 40. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka octu ryżowego, olej sezamowy, kwadratowe opakowania wonton i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Podobne przepisy to Crab Rangoon (Krab & Cream Cheese filled wontons), Crab Wontons, oraz Crab Wontons.
Instrukcje
Połączyć w maszynce imbir, szalotki, marchew, zielona cebula, kolendra, olej arachidowy i sok z cytryny. Puls do końca. Mieszankę warzywną włożyć do miski, dodać majonez i mięso krabowe, doprawić solą i pieprzem. Uważaj, aby nie rozgnieść mięso krabowe, chcesz, że tekstury, gdy ugryźć w wonton.
Ułożyć owijkę wonton na płaskiej powierzchni i posmarować ubitym białkiem jajka. Upuść 1 łyżkę nadzienia kraba na środek opakowania. Złóż wonton na pół, róg do rogu, tworząc trójkąt. Naciśnij wokół napełniania, aby wybić pęcherzyki powietrza, a następnie naciśnij szew razem, aby uszczelnić, aby wypełnienie nie wyciekło. Możesz pozostawić je w tym kształcie lub kontynuować, szczotkując 2 boczne punkty ubitym białkiem jaja.
Połóż palec wskazujący na środku, aby mieć coś do naciśnięcia, a następnie złóż 2 boki do środka, lekko nakładając się, i dociśnij ciasto do palca kciukiem, aby utworzyć szczelne uszczelnienie. Lekko odkurzyć wypełnione wontons z skrobi kukurydzianej, aby utrzymać je od sklejania się i umieścić je na arkuszu cookie. (Po złożeniu wyglądają jak kapelusze papieskie.)
Podgrzać 2 do 3 cali oleju w głębokim ciężkim rondlu do 370 stopni F na termometrze do głębokiego smażenia.
Dodać kilka wontons do oleju i gotować, obracając je 3 lub 4 razy, aby je ładnie rumiane na całym. Ostrożnie wyciągnij je z patelni za pomocą łyżki szczelinowej i na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby osuszyć. Nie przestawaj gotować wszystkich wontonów.
Wymieszać razem sos do zanurzania i podawać z wontonami.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau