Smażony kalafior z tahini i pestkami granatu

Smażony kalafior z tahini i pestkami granatu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonego kalafiora z tahini i nasionami granatu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 93 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, kalafior kwiaty, arils granat, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony kalafior z migdałami, pestkami granatu i tahini Sauc, Smażony kalafior z Tahini i melasą z granatu, oraz Kalafior Shawarma z granatem, Tahini i orzeszkami pinii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Połącz pierwsze 4 składniki w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodaj 6 łyżek wody, 1 łyżkę na raz, aż mieszanina będzie konsystencją kremowego sosu sałatkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Dodać 1/4 łyżeczki soli; pulse połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać kalafior; gotować 10 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
8
Kalafior ułożyć na szalce wyłożonej folią. Kalafior piecz w temperaturze 375 przez 18 minut lub do miękkości, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
10
Dodaj arils granatu; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
11
Podawać z mieszaniną tahini.
Składniki, których będziesz potrzebować
TahiniTahini
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn