Smażony kalafior z tahini i pestkami granatu

Smażony kalafior z tahini i pestkami granatu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonego kalafiora z tahini i nasionami granatu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 93 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, kalafior kwiaty, arils granat, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony kalafior z migdałami, pestkami granatu i tahini Sauc, Smażony kalafior z Tahini i melasą z granatu, oraz Kalafior Shawarma z granatem, Tahini i orzeszkami pinii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Połącz pierwsze 4 składniki w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Dodaj 6 łyżek wody, 1 łyżkę na raz, aż mieszanina będzie konsystencją kremowego sosu sałatkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Dodać 1/4 łyżeczki soli; pulse połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodać kalafior; gotować 10 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
8
Kalafior ułożyć na szalce wyłożonej folią. Kalafior piecz w temperaturze 375 przez 18 minut lub do miękkości, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
10
Dodaj arils granatu; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
11
Podawać z mieszaniną tahini.
Składniki, których będziesz potrzebować
TahiniTahini
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn