Smażony Kalafior (Po Egipsku)
Smażony kalafior (styl egipski) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka czosnku, pasty pomidorowej, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Molokhia (styl egipski), Duszona Egipska Zieleń Z Chrupiącym Kurczakiem (Molokhia Egipska), oraz Kolacja: Ful Medames (Fasola Śniadaniowa W Stylu Egipskim).
Instrukcje
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia; dodaj 2 łyżeczki kminku do wrzącej wody. Gotować różyczki kalafiora, pracując partiami, we wrzącej wodzie, aż gotowane, ale nadal chrupiące, 1 do 2 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową i ostudzić na talerzu.
Mąkę, jajko, czosnek, 1 łyżeczka kminku, koncentrat pomidorowy i sól wymieszać w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka; w razie potrzeby cienka z mlekiem.
Rozgrzać olej w głębokiej patelni do około 350 stopni F (175 stopni C).
Różyczki kalafiora Dip w cieście; smażyć kalafior w cieście na gorącym oleju, pracując partiami, aż kalafior będzie złoty i chrupiący, 6 do 8 minut.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.