Smażony Kalafior (Po Egipsku)

Smażony Kalafior (Po Egipsku)
Smażony kalafior (styl egipski) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka czosnku, pasty pomidorowej, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Molokhia (styl egipski), Duszona Egipska Zieleń Z Chrupiącym Kurczakiem (Molokhia Egipska), oraz Kolacja: Ful Medames (Fasola Śniadaniowa W Stylu Egipskim).

Instrukcje

1
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia; dodaj 2 łyżeczki kminku do wrzącej wody. Gotować różyczki kalafiora, pracując partiami, we wrzącej wodzie, aż gotowane, ale nadal chrupiące, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki KalafioroweRóżyczki Kalafiorowe
KminekKminek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Wyjąć łyżką szczelinową i ostudzić na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Mąkę, jajko, czosnek, 1 łyżeczka kminku, koncentrat pomidorowy i sól wymieszać w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka; w razie potrzeby cienka z mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
CzosnekCzosnek
KminekKminek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Rozgrzać olej w głębokiej patelni do około 350 stopni F (175 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Różyczki kalafiora Dip w cieście; smażyć kalafior w cieście na gorącym oleju, pracując partiami, aż kalafior będzie złoty i chrupiący, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn