Smażony groszek i grzyby z sosem rybnym i bazylią
Smażony groszek i grzyby z sosem rybnym i bazylią to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Mieszanka sosu sojowego, olej roślinny, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 102 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Smażony groszek Snap, papryka i grzyby Shitake, Smażone tofu z pieczarkami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulką, oraz Smażone tofu z pieczarkami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulką.
Instrukcje
Połączyć sos rybny, sos sojowy, cukier i sok z limonki w małej misce i odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym woku na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać grzyby i gotować, mieszając i podrzucając często aż rumiane na kilku powierzchniach i gotowane przez, o 5 minut w sumie.
Dodać szalotki i czosnek i gotować, mieszając i podrzucając stale, aż pachnące, o 30 sekund.
Pieczarki przełożyć do średniej miski i odstawić.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do woka i wróć do wysokiej temperatury, aż do palenia.
Dodać groszek snap i gotować, mieszając i podrzucając od czasu do czasu, aż lekko zwęglone i ledwo gotowane przez, o 4 protokół. Zwróć grzyby do wok. Wymieszać mieszankę sosu rybnego i dodać do woka.
Dodaj bazylii. Gotować, podrzucając i ciągle mieszając, aż warzywa są pokryte sosem i patelnia wydaje się sucha, o 1 minutę dłużej. Doprawić do smaku solą.