Smażony groszek cukrowy z chińską kiełbasą
Smażony groszek cukrowy z chińską kiełbasą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 13g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ząbki czosnku, średnio wytrawne sherry, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Smażony groszek cukrowy z chińską kiełbasą, Smażony groszek cukrowy z kurczakiem, oraz Przepis na smażoną kaczkę (z groszkiem cukrowym i szparagami) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sos sojowy, Sherry, skrobię kukurydzianą, cukier i sól.
Rozgrzać wok lub głębokiej patelni ciężkiej na dużym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie wymieszać smażyć kiełbasę 2 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową na talerz.
Dodać czosnek i imbir do tłuszczu pozostałego w woku i smażyć, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać groszek i podsmażyć 1 minutę. Powrót kiełbasę do woka, następnie dodać wodę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż groszek będzie chrupiący-delikatny, 1 do 2 minut.
Ponownie wymieszać sos i dodać do grochu wraz z szalotki. Gotować, mieszając, aż sos zgęstnieje i nie będzie już mętny, około 2 minut. Doprawić pieprzem.