Smażony bakłażan i Tofu
Smażony bakłażan i tofu wymaga mniej więcej 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Mieszanka oleju roślinnego, sos sojowy, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażony bakłażan i Tofu z czosnkiem i Chilli, Bakłażan (Bakłażan) - Tofu Stir Fry, oraz Bakłażan i tofu Stir Fry - 4 punkty.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni nonstick na dużym ogniu, dodać tofu i delikatnie gotować, obracając tofu od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 5 protokół. Użyj szczeliny łyżka do przeniesienia tofu na talerz.
Gotować czosnek, bakłażan, i papryka na patelni, aż zmięknie, mieszając od czasu do czasu, 8 do 10 protokół.
Dodaj sos sojowy, cukier, i sos ostrygowy i gotować do ogrzania przez, kolejny 2 protokół. Powrót tofu na patelnię i delikatnie wymieszać do płaszcza.
Zdjąć z ognia i wymieszać z liśćmi bazylii.