Smażony ananas z sosem rumowym
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Smażony ananas z sosem rumowym może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 467 kalorii, 4G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy włoskie, ananas, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Ananas smażony z miodem i orzeszkami piniowymi, oraz Kotlety wieprzowe smażone z ananasem i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć i wyrzucić rdzeń z ćwiartek ananasa, a następnie pokroić każdą ćwiartkę wzdłuż na 5 sztuk.
Ciepła 1/2 łyżka masła w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, aż po prostu stopiony, następnie dodać orzechy włoskie i gotować, mieszając, aż ciemniejszy odcień, o 2 protokół.
Przenieść orzechy włoskie z łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby osuszyć i wytrzeć patelnię do czysta.
Podgrzać 1 łyżka masła na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć jedną trzecią ananasa, odwracając się od czasu do czasu, aż złoty, 4 do 5 protokół.
Przełożyć na talerz. Pozostałe ananasy podsmażyć w 2 partiach w ten sam sposób, używając 1 łyżki masła na partię i przekładając na talerz.
Podczas gdy ostatnia partia ananasa gotuje, podgrzać cukier, rum i pozostałe 2 łyżki masła w małym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, około 2 minut.
Podawać ananasa z sosem łyżką na wierzchu i posypane orzechami włoskimi.