Smażone ziemniaki z sosem Pieczeniowo-czosnkowym

Smażone ziemniaki z sosem Pieczeniowo-czosnkowym
Smażone ziemniaki z pieczonym sosem czosnkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka tureckiej lub, wody, pora i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczony czosnek smażone ziemniaki z sosem jabłkowym {Thanksgiving Blitz # 7}, Pieczony Czosnek Rozbite Czerwone Ziemniaki, oraz Pieczone Smażone Ziemniaki Czosnkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Oddzielić 6 ząbków czosnku (nie obierać), skropić odrobiną oliwy z oliwek i dwukrotnie owinąć szczelnie w folię. Piecz, aż czosnek będzie bardzo miękki, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Podczas pieczenia czosnku, rozgrzać olej (2 łyżki) w 4-do 5-quart ciężki garnek na średnim ogniu, aż połyskuje, następnie gotować warzywa, Pozostałe ząbki czosnku (oddzielone, ale nie obrane), liść laurowy, i pieprz, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 8 protokół. Wymieszać z winem i gotować, aż większość odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
WarzywaWarzywa
Liście LauroweLiście Laurowe
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj sos sojowy i wodę i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
WodaWoda
5
Odcedzić materiał przez sito o drobnych oczkach do dużej miarki. Jeśli masz więcej niż 4 filiżanki, gotuj, aby zmniejszyć; jeśli jest mniej, dodaj wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
1
O ile nie są one bardzo małe, pokroić ziemniaki (obrane w razie potrzeby) na 2-calowe kawałki. Obficie przykryć zimną wodą w rondlu 5-litrowym i dodać 2 łyżeczki soli. Dusić, odkryte, aż tylko przetargu, 12 do 15 minut. Rezerwa 1/3 szklanki płynu do gotowania i wymieszać masło i olej do niego.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ziemniaki odcedzić, następnie wrócić do patelni wraz z zarezerwowanym płynem i grubo zacieru. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Rozgnieść pieczony czosnek na przecier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony CzosnekPieczony Czosnek
2
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z mąką i przecierem czosnkowym i gotować, mieszając, 2 protokół. Powoli dodaj bulion, ubijając, a następnie gotuj na wolnym ogniu 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Zapas lub sos można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StadoStado
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn