Smażone Zielone Pomidory
Smażone zielone pomidory mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 773 kalorie, 15g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jabłecznika, Panko bułka tarta, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to niedrogie przepis dla fanów Południowej żywności. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zielone pomidory & cukinia Pizza mój sposób na smażone zielone pomidory, Smażone Zielone Pomidory I Smażona Okra, oraz Smażone zielone pomidory II.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W frytkownicy rozgrzej olej do 350 stopni F.
Pomidory przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
W płytkim naczyniu umieść mąkę i czosnek w proszku. W innym płytkim naczyniu ubij jajka z mlekiem. W innym naczyniu wymieszaj bułkę tartą z cayenne i papryką. Pomidory posmarować mąką, następnie jajkami, a następnie bułką tartą.
Dodaj tylko kilka kawałków do frytkownicy na raz, aby mogły gotować równomiernie, około 2 do 3 minut.
W małym rondlu na średnim ogniu połącz cydr jabłkowy i brązowy cukier. Pozostawić do zmniejszenia, aż będzie gęsty i syropowaty.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
W średniej misce dodaj maślankę, majonez, sos BBQ i sok z limonki i dobrze ubijaj.
Dodaj w szalotki i mieszaniny jabłkowego cydru. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania ze smażonymi zielonymi pomidorami.