Smażone warzywa sezamowe z ryżem
Smażone warzywa sezamowe z ryżem to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ryż, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Smażone warzywa sezamowe z ryżem, Tofu sezamowe z warzywami smażonymi z gotowania światła, oraz Makaron ryżowy smażony z warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W rondlu połączyć bulion, ryż i margarynę. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub aż cała ciecz zostanie wchłonięta.
Umieść nasiona sezamu na małej blasze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku przez 5 do 6 minut, lub do złotego koloru; odstawić. Tymczasem, olej z orzeszków ziemnych ciepła w dużej patelni lub wok na średnim ogniu, aż bardzo gorąco.
Dodać szparagi, paprykę, cebulę, grzyby, imbir i czosnek i mieszać-smażyć przez 4 do 5 minut, lub aż warzywa będą miękkie, ale chrupiące. Wymieszać z sosem sojowym i gotować przez 30 sekund.
Wyjąć z ognia i wymieszać olej sezamowy i prażone nasiona sezamu.