Smażone tofu z Bok Choy
Smażone tofu z Bok Choy jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól i pieprz, bok choy, tofu, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażony Bok Choy z Tofu, Smażony Bok Choy i Mizuna z Tofu, oraz Smażony Bok Choy i Mizuna z Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Owinąć Tofu w ręczniki papierowe i osuszyć w sitku zestaw nad miską na 30 protokół. Na patelni, toast nasiona sezamu na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, 1 minuta.
Ostudzić, a następnie zmielić do grubego proszku.
Na dużej patelni rozgrzać olej sezamowy.
Dodać odsączone tofu, rozbijając go na kawałki z łyżką, i stir-smażyć na umiarkowanie dużym ogniu, aż lekko rumiane, o 3 protokół.
Przenieść tofu na talerz.
Na tej samej patelni podgrzać olej roślinny.
Dodać bok choy i stir-smażyć na umiarkowanie dużym ogniu do miękkości, 5 protokół.
Dodać kiełki fasoli i smażyć aż do ogrzania. Wymieszać w tofu i doprawić kostką bulionu, sól i pieprz.
Przełożyć do miski i udekorować sezamem.