Smażone szparagi, prażone migdały i ser manchego
Smażone szparagi, prażone migdały i ser manchego 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 109 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz szparagi, sok z cytryny, najlepszej jakości ser manchego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka szparagowa z Manchego i migdałami, Smażona Fasolka Szparagowa Z Prażonymi Migdałami, oraz Pieczony łosoś z Pesto, smażoną papryką i prażonymi migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić patelnię osolonej wody do wrzenia i zanurzyć w szparagach. Gotować 2-3 min, odcedzić, a następnie pozostawić do siedzenia w ciepłym miejscu.
Następnie masło przekładamy na zimną patelnię z migdałami. Ostrożnie podgrzać, obserwując, że masło nie robi się zbyt ciemne. Kiedy po prostu zmienia kolor na złoty i zaczyna się spieniać, usuń z ognia i wlej sok z cytryny, aby zatrzymać gotowanie.
Ułóż szparagi na 6 talerzach i łyżka na niektóre z brązowego masła i migdałów. Ser ogolić obieraczką, rozsypać i podawać.