Smażone szparagi
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego i laktoowowegetariańskiego dania dodatkowego ? Smażone szparagi mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 2 osób i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 113 kalorii . Udaj się do sklepu i kup czosnek, pieczarki, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 48% , to danie jest dobre. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Smażone szparagi z sosem z czarnej fasoli , Karela Fry/Bittergourd Fry i Azjatyckie krewetki Stir-Fry .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj trzepaczką mąkę kukurydzianą, cukier, bulion, sos sojowy i imbir, aż składniki się połączą; odstaw.
Na małej patelni lub woku podsmaż szparagi, pieczarki, marchewkę i czosnek na oleju, aż będą chrupiące i miękkie. Wymieszaj mieszankę mąki kukurydzianej i dodaj do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.