Smażone Sardynki
Smażone sardynki to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i zbierz mąkę, sardynki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smażone sardynki z pikantnym sosem do maczania i smażonymi ziołami, Sardynki Faszerowane Smażone, oraz Piwo - smażone sardynki i limonka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na płytkiej patelni.
Doprawić sardynki solą i pieprzem. Następnie zanurz je w mące, wytrząsając nadmiar i umieść w gorącym oleju do smażenia.
Sardynki obrócić szczypcami i smażyć z drugiej strony.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Udekorować posiekaną natką pietruszki i podawać od razu z cytryną.