Smażone ravioli serowe z sosem pomidorowo-pieprzowym i dipem z karczocha
Przepis smażony ser Ravioli z pomidorową papryką i dipem z karczocha może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 20 minut. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 11g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.49 za porcję. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sok z cytryny, pieczoną paprykę, parmezan i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Serowe Ravioli ze świeżym sosem pomidorowo-Karczochowym, Stek z żeberka z pomidorowo-kaparowym smakiem, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W patelni prostej jednostronnej, rozgrzać 2 cale oleju, na średnim ogniu. Olej jest gotowy po włożeniu końcówki drewnianego szpikulca i pęcherzyków oleju wokół niego. Gdy olej jest gotowy, starannie smażyć ravioli aż do złotego koloru, około 1 minuty na stronę.
Osuszyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Do smaków papryki pomidorowej: w małej misce połącz czerwoną paprykę i pomidory. Wymieszać z brązowym cukrem i octem balsamicznym; odstawić.
Do Dip karczoch Kapar: w małej misce, połączyć karczochy serca, kapary, majonez, śmietana, parmezan i sok z cytryny; odstawić.
Ravioli podawać na gorąco z pomidorową papryką i dipem z karczocha.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Ravioli w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon