Smażone przegrzebki z salsą ananasowo-ogórkową

Smażone przegrzebki z salsą ananasowo-ogórkową
Przepis smażone przegrzebki z salsą ananasowo-ogórkową może zaspokoić Twoje meksykańskie pragnienie w około 15 minut. Przepis ten służy 4. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,49 zł za porcję, ten przepis okładki 5% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 18 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz przegrzebki morskie, ananas, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30 i wegańskie dieta. Z łyżką wynik 63% to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Smażone Przegrzebki Z Salsą Ananasową, Imbirową I Cytrynową, Smażone Przegrzebki Z Ogolonym Koprem, Ogórkiem I Grejpfrutem, oraz Smażone przegrzebki z salsą Verde podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce wymieszać ogórek, ananas, kolendrę, czerwoną cebulę, sok z limonki, skórkę z limonki, jalapeno, sól i gorący sos. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Goya SazonGoya Sazon
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Przegrzebki opłukać i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
3
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Posiekać przegrzebki, nie przesuwając ich na patelni do złotego, około 2 do 3 minut na stronę. Układaj na talerzach i podawaj z obfitą polewą salsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze typy na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub przypalanych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Wino, którego można spróbować, to Brittan Chardonnay. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 52 dolarów.
Brittan Chardonnay
Brittan Chardonnay
Wino ma bogate wyczucie w ustach i teksturę z ukrytymi tonami wanilii i kremowego dębu. Na podniebieniu znajdują się dojrzałe smaki owoców pestkowych, natomiast utrzymujące się na długim, eleganckim wykończeniu są nuty bergamotki i cytryny meyer. Bogaty owoc jest pięknie zrównoważony podniebieniem przyjemną kwasowością, dzięki czemu jest to wyjątkowe wino do połączenia z owocami morza, drobiem, bogatymi daniami wegetariańskimi i oczywiście doskonale dojrzewającymi serami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn