Smażone Pikle
Głęboko smażone pikle wymagają około 27 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 18 g białka, 27 g tłuszczu i łącznie 631 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka marynat z chleba i masła, miodu, majonezu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 57%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pikle smażone w głębokim tłuszczu, Pikle smażone w głębokim tłuszczu i Pikle smażone w głębokim tłuszczu.
Instrukcje
W garnku o grubym dnie podgrzej 2 cale oleju do temperatury 350 stopni F.
Do małej miski wsyp mąkę i szczyptę soli i pieprzu, do drugiej roztrzepane jajka, a do trzeciej mąkę kukurydzianą z odrobiną soli i pieprzu. Obtocz ogórki kiszone w mące, następnie w jajku, a na końcu w mące kukurydzianej. Partiami ostrożnie wrzucaj pikle na olej i smaż przez 3 minuty. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmować z oleju na ręczniki papierowe do odsączenia.
Przełóż na półmisek i podawaj z sosem miodowo-musztardowym.
W małej misce wymieszaj wszystkie składniki sosu na gładką masę.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Antinori Villan Antinori Chianti Classico Riserva z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva]()
Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva
Wykonana w 90% z Sangiovese i w 10% z Merlota, Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2010 ma intensywnie rubinowoczerwony kolor z aromatami owoców i przypraw. Lekkie akcenty starzenia w dębie podkreślają nuty wiśni i czerwonych jagód, typowe dla winogron Sangiovese. Smaki wina są harmonijne na podniebieniu, a taniny są zrównoważone i dojrzałe. Trwałe wykończenie tętni życiem i przyjemną mineralnością, typową dla Chianti Classico.