Smażone Penne z kalafiorem i ciecierzycą
Smażone Penne z kalafiorem i ciecierzycą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 480 kalorii, 15g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 73 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać kalafior, sól koszerna, płatki pieprzu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać ciecierzycę, można śledzić to danie główne z Ciasteczka bez alergenów jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Penne z ciecierzycą, fetą i pomidorami, Smażona ciecierzyca z szynką i jarmużem, oraz Smażona ciecierzyca z brokułami i parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody i filiżankę soli do wrzenia na dużym ogniu. W rondlu średniej wielkości doprowadzić 1 litr wody i 2 łyżeczki soli do wrzenia.
Gdy woda w rondlu jest wrząca, dodać różyczki kalafiora i blanszować, aż tylko miękkie, ale nadal chrupiące, o 3 protokół.
Dobrze odcedzić i odstawić.
Gdy woda w garnku się gotuje, dodać penne i gotować, często mieszając, aż al dente, 8 do 10 protokół.
Spuścić penne i spłukać krótko, ale dokładnie pod zimną bieżącą wodą.
Rozgrzać olej w dużej, głębokiej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj gotowane penne i smażyć przez 1 minutę, podrzucając.
Dodaj ciecierzycy i zarezerwowane różyczki kalafiora i smażyć, podrzucając często, aż składniki są lekko rumiane, 3 do 4 protokół.
Dodać płatki czosnku i pieprzu i kontynuować sauting tylko aż czosnek jest pachnący, o 30 sekund; należy uważać, aby nie pozwolić czosnek palić.
Wyjmij patelnię z ognia i doprawić solą i dobrym wyciśnięciem soku z cytryny. Wrzucić jeszcze raz i podawać natychmiast, bezpośrednio z patelni.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;