Smażone orzeszki ziemne z azjatyckimi smakami
Smażone orzeszki ziemne z azjatyckimi smakami to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.53 za porcję. Mieszanka gałązek kolendry, sok z cytryny, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa z azjatyckimi smakami, Czerwona Kapusta Z Azjatyckimi Smakami, oraz Goleń Cielęcy Z Azjatyckimi Smakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, wrzucić orzeszki ziemne i sok z limonki; odstawić na 1 godzinę, rzucając od czasu do czasu.
Odcedzić orzeszki ziemne i osuszyć na ręcznikach papierowych. W dużej patelni nonstick rozgrzać olej roślinny, aż się połysk.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść szalotki do talerza.
Dodać połowę orzeszków ziemnych do gorącego oleju i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś nakrętki na ręczniki papierowe. Doprawić solą i ostudzić. Powtórz z pozostałymi orzeszkami ziemnymi. W misce, wrzucić orzeszki ziemne z liśćmi limonki, udekorować szalotki i kolendry i służyć.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier