Smażone Oliwki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonych oliwek. Jedna porcja zawiera 915 kalorii, 55g białka, oraz 62 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $9.57 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka czosnku w proszku, bułka tarta, kolosalne oliwki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Włoskie Smażone Oliwki, Oliwki Smażone Nadziewane Chorizo, oraz Sałatka Cytrusowa Ze Smażonym Rozmarynem I Oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzać olej rzepakowy do 350 stopni F. (upuść bardzo mały kawałek okruchów chleba do oleju, jeśli zacznie skwierczeć olej jest wystarczająco gorący .)
Wymieszać mąkę, czosnek w proszku i chili w proszku razem i umieścić w płytkim naczyniu.
Wlać jajka do innego naczynia, a bułkę tartą z mielonym czarnym pieprzem do trzeciej.
Oliwki zwijamy w mąkę, następnie zawijamy w ubitym jajku i na koniec zawijamy w bułce tartej. Ustaw na talerzu, aby panierka mogła wyschnąć i utworzyć skorupę, podczas gdy olej się nagrzewa.
Gdy oliwa jest gorąca, włóż do niej połowę oliwek, uważając, aby ich nie upuścić i nie rozpryskać gorącego oleju. Smażyć na złoty kolor, następnie wyjąć i osuszyć na papierowych ręcznikach. Pamiętaj, aby wyjąć olej ze środka oliwki.
Podawać na półmisku z kostkami sera Manchego i plastrami szynki serrano.