Smażone na patelni sumy z maślanym ryżem i marynowanym pieprzem

Smażone na patelni sumy z maślanym ryżem i marynowanym pieprzem
Pan smażone sumy z maślanym ryżem i marynowanym pieprzem Relish to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 859 kalorii. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ryżu, suma, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażony Sum z marynowaną papryką, Musztardowy smażony Sum z pomidorowym smakiem, oraz Marynowany Pieprz Relish dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej wielkości rondlu przynieś ryż, wodę i sól do energicznego wrzenia. Następnie dobrze wymieszać ryż, przykryć patelnię pokrywką i doprowadzić do wrzenia. Kontynuuj gotowanie przez kilka sekund, a następnie zmniejsz ogień do niskiego gotowania na wolnym ogniu. Gotować przez 15 minut. Zdejmij ryż z ognia, dodaj 4 łyżki masła i dodaj do garnka zamieszanie, wymień pokrywkę i pozostaw na 10-15 minut podczas przygotowywania fish.In mała miska wymieszać wondra, papryka, cebula w proszku i sól selera razem dobrze (równa miara Wyspy przyprawowe beau monde mix jest doskonałą alternatywą dla cebuli w proszku i soli selera).Filety z suma opłucz i osusz, układając je na talerzu w jednej warstwie. Za pomocą drobno siatkowego sita lub przesiewacza mąki wstrząśnij równomierną ilością mieszanki Wondra i przypraw na wszystkich 4 filetach. Delikatnie obróć je i powtórz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z SumaFilety Z Suma
RamięRamię
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
PrzesiewaczPrzesiewacz
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Podgrzać pozostałe 4 łyżki masła i oleju rzepakowego w żeliwnej lub nieprzywierającej patelni ustawionej na średnim ogniu. Patelnia powinna być wystarczająco duża, aby pomieścić filety w jednej warstwie, w przeciwnym razie pracować partiami.Gdy olej jest gorący, ale nie zbyt blisko palenia ostrożnie połóż filety na patelni. Gotować następnie około 2 minut z jednej strony z zewnątrz przeszkadzając im. Następnie odwróć je i gotować je kolejne 2 lub 3 minut, aż ryba jest Firma i gotowane przez, ale nie rozgotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wyjmij rybę z patelni, aby przestały gotować.Pokroić marynowane papryki i niektóre z ich cebuli na chunky relish.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Podawaj rybę na wierzchu ryżu z dodatkiem smaków na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Sum w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn