Smażone morele i figi z miodem i lawendą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonych moreli i fig z miodem i lawendą. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka moreli, figi, kwiatów lawendy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Figi i maliny z kremem lawendowo-miodowym, Karmelizowane figi z miodem lawendowym i śmietaną, oraz Herbata Lawendowa, cytrynowa i miodowa z Wolds Way Lavender Farm dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej patelni nonstick, gotować miód z sokiem z cytryny i lawendy na dużym ogniu, aż zmniejsza się nieznacznie, 1 minuta.
Ułóż morele na patelni, ściąć boki w dół. Gotować na dużym ogniu, aż po prostu miękkie, 2 protokół; włączyć i gotować, aż zmięknie, 1 minuta dłużej. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś morele na talerze.
Dodaj figi na patelni i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż zmiękną, 2 protokół. Łyżka figi i soki na morele.
Udekorować miętą i podawać.