Smażone małże z pikantnym sosem fasolowym
Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli 73 grosze za porcję spada w budżecie, smażone małże z pikantnym sosem fasolowym może być super bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 2. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka bulionu z kurczaka, ząbki czosnku, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Smażone małże z sosem z Czarnej Fasoli, Smażony Krokodyl z pikantnym sosem z Czarnej Fasoli, oraz Smażone tofu i grzyby Shiitake w pikantnym sosie z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dokładnie moczyć małże w kilku zmianach zimnej wody, odrzucając wszelkie otwarte małże. Szoruj skorupy sztywną szczotką, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia, a następnie dobrze spłucz.
Osuszyć małże w durszlaku i osuszyć ręcznikami papierowymi; odstawić.Wymieszać sok z małży lub rosół z kurczaka, sos fasolowy, i sos sojowy razem w małej misce; odstawić.
Podgrzać 14-calowy płaski wok lub dużą patelnię (nie nonstick) na dużym ogniu, aż kropla wody tańczy po upuszczeniu na patelnię, około 1 do 2 minut.
Skropić olej na obwodzie woka lub patelni i dodać szalotki, czosnek, i imbir. Używając metalowej szpatułki, smażyć, aż pachną, około 15 sekund.
Dodać zarezerwowane małże i smażyć przez 1 minutę.
Dodać płatki papryki lub chile I stir-fry aż połączone, o 30 sekund.
Dodaj zastrzeżoną mieszaninę sosu fasolowego, przykryj szczelną pokrywką i gotuj przez 4 minuty, mieszając raz na minutę. Odkryć i stir-smażyć, aż małże są całkowicie otwarte, o 1 minutę więcej.
Przenieś otwarte małże do naczynia do serwowania i kontynuuj smażenie, przenosząc małże do naczynia, gdy się otworzą, aż mieszanina sosu fasolowego zostanie zredukowana do pikantnej konsystencji. Nieotwarte małże należy wyrzucić.
Dodać szalotki, wymieszać, aby połączyć, i wlać sos na małże.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau