Smażone małże z całego brzucha z sosem tatarskim

Smażone małże z całego brzucha z sosem tatarskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 1201 kalorii, 32G białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz canolan oleju, jajka, Cracker posiłek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć mąkę kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Placek Z Mąki Kukurydzianej jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Smażone małże z całego brzucha z sosem tatarskim, Serious Eats ' smażone ostrygi z sosem tatarskim, oraz Sum smażony na patelni z sosem tatarskim Cajun.
Instrukcje
Umieść mąkę w płytkiej misce; umieść jajka w drugiej płytkiej misce i pokonać je widelcem; umieść posiłek cracker, bułka tarta, mączka kukurydziana, i Old Bay w trzeciej płytkiej misce i trzepaczką do połączenia.
Rozłóż małże na kilka warstw ręczników papierowych i osusz je tak sucho, jak to możliwe.
Podgrzać około 3 cale oleju rzepakowego w dużym rondlu na średnim ogniu do 182°.
Wrzucić małże w mące i strząsnąć nadmiar. Zanurz małże w jajku, pokrywając je całkowicie. Podnieś je przez garść i niech nadmiar jaj kapać off, a następnie umieścić małże w mieszaninie panierki i wrzucić do płaszcza je całkowicie. Trzymaj jedną rękę suchą, a drugą mokrą.
Przenieść do blachy do pieczenia. Jeśli panierka zacznie grudkować, przełóż ją przez grube sito.
Smaż małże w małych partiach-tłoczenie patelni obniży temperaturę oleju, a małże wyjdą tłuste - aż będą złociste i chrupiące, około 1 minuty.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Ułóż małże na 4 talerzach i podawaj z pojedynczymi miseczkami sosu tatarskiego - i frytkami.
Jeśli nie możesz znaleźć krakersowego posiłku, możesz zrobić własny. Pulse krakersy saltine w robocie kuchennym do bardzo drobnych okruchów.
Przełóż okruchy przez grube sitko, aby usunąć duże kawałki. 8-uncjowe pudełko krakersów zrobi około 2 1/4 filiżanek krakersowego posiłku.Możesz być w stanie zamówić specjalne małże Ipswich przez Sprzedawcę ryb. Jeśli nie, istnieje kilka źródeł online.
Przedruk za zgodą The Grand Central Oyster Bar and Restaurant Cookbook: Recipes & Tales From a Classic American Restaurant by Sandy Ingber with Roy Finamore. Copyright © 2013 Grand Central Oyster Bar & Restaurant Franchising Co., Inc.; fotografie copyright © 2012 by Iain Bagwell. Opublikowany w 2013 roku przez Stewart, Tabori & Chang.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.