Smażone Małże: Cozze Fritte

Smażone Małże: Cozze Fritte
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj smażonych Małży: Cozze Fritte. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 362 kalorie. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, sól morską, świeżo popękany pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiące Tahong (Smażone Małże), Cozze Al Pomodoro (nadziewane małże), oraz Sautè di cozze (małże gotowane na parze) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Otworzyć małże, odrzucając muszle, ale rezerwując płyn. Przecedzić płyn przez drobne sito lub gazę do jajek. (Możesz parować małże częściowo, aby otworzyć muszle, co jest znacznie łatwiejsze niż wścibskie otwieranie ich na surowo. Nie pozwól im gotować dłużej niż to konieczne, bo będą twarde i rozgotowane po smażeniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Rozgrzać olej na patelni do 370 stopni F. zanurzyć każdy małż w mące, następnie w jajkach, a następnie delikatnie obniżyć je do gorącego oleju i smażyć na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Odcedzić na papierowych ręcznikach, posypać solą i od razu podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4
Połącz wszystkie składniki w małej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn