Smażone lody
Potrzebujesz deseru bez nabiału ? Smażone lody mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 27 g tłuszczu i łącznie 437 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 69 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowe z tym przepisem. Mieszanka ciasta francuskiego, miodu, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 27% . Ta ocena nie jest taka super. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również How to Make Ice Cream Without an Ice Cream Machine , Faux-Fried Ice Cream i Dirty Shirley" & Amaretto Ice Cream Floats .
Instrukcje
Rozwiń ciasto i wyłóż je na nieposmarowaną blachę do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal.
Wymieszaj cukier i cynamon; posyp ciasto. Dokładnie nakłuj widelcem.
Piec w temperaturze 400° przez 10-12 minut lub do lekkiego zrumienienia. Ostudzić na kratce przez 5 minut.
Umieść ciasto w dużym, zamykanym worku foliowym i grubo je rozgnieć.
Przenieś do płytkiej miski. Używając łyżki do lodów o pojemności 1/2 szklanki, uformuj osiem gałek lodów.
Obtocz w okruchach ciasta. Przykryj i zamroź na 2 godziny lub do momentu, aż stwardnieje.
Na patelni elektrycznej lub w głębokim tłuszczu rozgrzej olej do 375°. Smaż kulki lodów przez 8-10 sekund lub do uzyskania złotego koloru.
Odsącz na papierowych ręcznikach. Natychmiast przełóż do schłodzonych misek; skrop miodem i podawaj.