Smażone kurczaki kukurydziane
Fried Chicken Corn Dogs może być właśnie przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja zawiera 277 kalorii , 18 g białka i 7 g tłuszczu . Za 1,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów kuchni południowej. 2 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga proszku do pieczenia, oleju roślinnego, kolby kukurydzy i miodu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 47% . Ten wynik jest całkiem niezły. Wypróbuj pikantne kurczaki kukurydziane z domowym sosem chili , mini jalapeno kukurydziane i ukąszenia psa kukurydzianego {bezglutenowe} oraz szczenięta z kolb kukurydzy (psy kukurydziane), aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Osiem 8-calowych drewnianych szpikulców; termometr do smażenia w głębokim tłuszczu
W dużej misce wymieszaj 1/2 szklanki maślanki, ostry sos i 1 1/2 łyżeczki soli.
Dodać kawałki kurczaka i wymieszać. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny lub maksymalnie na całą noc.
Aby przygotować ciasto kukurydziane, odetnij kukurydzę od kolby i przenieś do blendera. Za pomocą grzbietu noża zeskrob mleko z kolby i dodaj do blendera.
Dodaj pozostałą maślankę, miód i 1 łyżeczkę soli i mieszaj, aż masa będzie całkowicie gładka. Przy wyłączonym blenderze dodaj 1 1/4 szklanki mąki, mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia. Użyj drewnianej łyżki lub gumowej szpatułki, aby delikatnie wymieszać suche składniki z mieszanką kukurydzy, aż się połączą. Mieszaj, aż mieszanina będzie w większości gładka (kilka grudek będzie w porządku).
Napełnij duży holenderski piekarnik lub garnek do połowy olejem i podgrzej do 350 stopni F na średnim ogniu.
Podczas gdy olej się nagrzewa, wyjmij polędwiczki z kurczaka z mieszanki maślanki na blachę do pieczenia wyłożoną kilkoma warstwami ręczników papierowych. Osuszyć kurczaka dodatkowymi ręcznikami papierowymi. Za pomocą nożyczek kuchennych odetnij zaostrzony koniec każdego szpikulca. Ostrożnie wbij 1 szpikulec na około trzy czwarte długości każdego kawałka kurczaka. Odłożyć na bok.
Na talerz wsyp pozostałą 1/2 szklanki mąki. Lekko dopraw solą. Pracując z jednym kawałkiem kurczaka na raz, obtocz w przyprawionej mące, a następnie ostrożnie zanurz w cieście (które wciąż znajduje się w blenderze), całkowicie zanurzając. W razie potrzeby przechyl blender, aby łatwiej było przykryć kurczaka ciastem. Ostrożnie włóż panierowanego kurczaka do oleju i smaż, aż kurczak będzie ugotowany, a jego wierzch będzie złotobrązowy, około 5 minut, od czasu do czasu obracając. Nie smaż więcej niż 3 kawałków kurczaka na raz, w przeciwnym razie będą się sklejać.
Przenieś smażone „corn dogi” na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby wchłonąć nadmiar oleju. Doprawić obficie solą. Obtaczaj, panieruj i usmaż resztę kurczaka. Pozwól corn dogom usiąść przez co najmniej 5 minut przed jedzeniem.
Podawać z ostrym sosem, ketchupem, musztardą miodową lub musztardą żółtą.