Smażone krewetki z rukolą
Smażone krewetki z rukolą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 253 kalorie, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka rukoli, Skórka z cytryny, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smażone Krewetki Z Rukolą I Pomidorami, Przyprawione Smażone Awokado I Rukola, oraz Koper Włoski I Czerwona Cebula Z Rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W moździerzu połączyć czosnek, skórkę cytrynową, ziarna pieprzu i szczyptę soli i zacieru do grubej pasty. Wymieszać z sokiem z cytryny, a następnie 1/4 szklanki oleju.
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżeczkę oleju.
Dodaj krewetki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż zacznie zwijać, o 3 protokół.
Dodaj rukolę i mieszać aż zwiędnie i krewetki jest gotowane przez, O 2 protokół.
Dodać mieszaninę oliwy z oliwek, dobrze wymieszać i doprawić solą; podawać na gorąco.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.