Smażone krewetki z orzechami laskowymi Romesco
Przepis smażone krewetki i orzech laskowy Romesco jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 4. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 561 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Dobrze sprawdza się jako sos. Jeśli masz ocet sherry, czosnek, grubą sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Halibut smażony z sosem Romesco, SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, oraz Krewetki z sosem Romesco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Snap wynika z papryki Nyora. Wstrząsnąć i wyrzucić nasiona.
Umieść Nyoras w żaroodpornej misce i przykryj 2 szklankami wrzącej wody. Ustaw mały talerz na górze, aby utrzymać papryki zanurzone i odstawić, aż zmiękną, o 20 protokół. Wyrzucić moczącą się ciecz. Odstawić paprykę na bok.
Piecz czerwoną paprykę: na płycie kuchennej, przytrzymaj papryki szczypcami nad otwartym palnikiem, obracając je, aż będą jednolicie czernione, o 3 do 5 protokół. (Alternatywnie, umieścić paprykę na blasze do pieczenia i piec w piekarniku w temperaturze 232°, aż skórki stają się brązowe i poluzować, o 30 protokół.)
Przenieść do miski i przykryć szczelnie folią na 15 minut, pozwalając im na parę i lekko ostudzić. Obierz skórki z papryki, usuń nasiona i odstaw paprykę na bok.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na małej patelni na średnim ogniu, następnie dodać orzechy laskowe i gotować, potrząsając patelni kilka razy, aż lekko rumiane, o 4 protokół.
Odsączyć orzechy laskowe i lekko ostudzić.
Usuń jak najwięcej papierowej powłoki na nakrętkach. Usunąć olej.
Połączyć Nyoras, pieczona czerwona papryka, orzechy laskowe, bułka tarta, czosnek, pomidory, ocet sherry, i 1/2 szklanki oliwy z oliwek w misce robota kuchennego. Obficie przyprawić solą i pieprzem i pulsować aż do całkowitego przecieru.
Przenieść do małego plastikowego pojemnika, przykryć i przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego. Romesco można zrobić dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.
Podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek na dużej patelni z boku na dużym ogniu.
Dodaj krewetki, sezon z solą i pieprzem, i gotować, aż krewetki skręcić różowy i stać się firma, o 1 do 2 minut na stronie.
Rozgrzej zimny sos romesco.
Przelać krewetki na półmisek i podawać sos romesco z boku.
Udekorować posiekaną natką pietruszki i od razu podawać
Przedruk za zgodą ze zbioru do
Heat: Gotowanie z amerykańskimi szefami kuchni, rolnikami i rzemieślnikami Darryl Estrine i Kelly Kochendorfer, © 2010 the Taunton Press.