Smażone krewetki z kokosem i musztardą

Smażone krewetki z kokosem i musztardą to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 3 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, olej roślinny, Tajskie chiles i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kasza z pieczonych pomidorów i krewetek, z podsmażoną musztardą i boczkiem, Linguine z Podsmażonymi krewetkami i sosem kokosowo-limonkowym, oraz Krewetki kokosowe z sosem musztardowym Maui dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Jeśli używasz całego kokosa, przebij 2 najdelikatniejsze Oczy kokosa małym śrubokrętem lub metalowym szpikulcem, a następnie odcedz i wyrzuć płyn.
Piec cały kokosowy 15 minut. Rozwal skorupę młotkiem i usuń ciało, ostrożnie wyciągając je śrubokrętem lub ostrzem mocnego noża. Drobno posiekać tyle kokosa, aby zmierzyć 1 filiżankę za pomocą otworów 1/8-cala szerokości tarki pudełkowej.
Nasiona gorczycy drobno zmielić ze szczyptą soli w młynku. Drobno posiekać całe chile (bez szczeliny) i zacieru w moździerzu z tłuczkiem wraz z mielonych nasion gorczycy i szczypta soli, aż chile jest drobno zmielone.
Wymieszać do pasty. (Alternatywnie, bardzo drobno posiekać chile, następnie wymieszać z ziarnami gorczycy i wody do postaci pasty.)
Wrzucić krewetki z kurkumą i solą.
Rozgrzać olej w woku na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie. Sauté krewetki, mieszając, aż po prostu zamienia różowy, 2 do 3 protokół.
Dodaj startego kokosa, pasta musztarda, pozostałe 6 chiles, i pozostałe 2 łyżki wody. Sauté, mieszając, aż woda zostanie wchłonięta i krewetki są dobrze powlekane, o 2 minut więcej.
Resztki kokosa można zamrozić w szczelnej plastikowej torbie do 1 miesiąca.