Smażone Krewetki Po Japońsku
Smażone krewetki w stylu japońskim mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 700 kalorii, 42g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Na $4.75 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Mieszanka papryki, pieprz mielony, Panko okruchy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Spróbuj Smażone Krewetki Po Japońsku, Kurczak Smażony Po Japońsku, oraz Chińskie Smażone Słone Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść krewetki w misce i doprawić solą, pieprzem i czosnkiem w proszku. W małej misce wymieszać mąkę i paprykę.
Jajka i okruchy panko ułożyć w osobnych miseczkach.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub głębokiej patelni do 375 stopni F (190 stopni C). Zanurz każdą krewetkę w mieszaninie mąki, następnie w jajku, a na koniec w okruchach panko do herbu. Smażyć kilka na raz, aż złoty kolor będzie brązowy. Nie powinno to trwać dłużej niż 5 minut.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.