Smażone krewetki i rukola po wietnamsku

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Wietnamski stylu krewetki i rukola Stir-Fry spróbować. Na 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 35g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, pieprz, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Thai Shrimp Stir Fry z cukinią, Shrimp Stir Fry Freezer Pack, oraz Szybkie 10 Minut Krewetki Teriyaki Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać bulion, sos rybny, cukier i skrobię kukurydzianą.
Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oleju.
Dodaj krewetki i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż tylko biały w całym, o 1 minutę na stronę.
Dodaj pozostałe 3 łyżki oleju do patelni.
Dodać szalotki i imbir i Stir-smażyć na dużym ogniu, aż pachnące, o 1 minutę. Wymieszać mieszaninę zapasów, dodać ją do patelni i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z rukolą, następnie wymieszać z krewetkami i sokiem z limonki i doprawić pieprzem.
Przenieść stir-fry do misek, posypać orzeszkami ziemnymi i podawać z ryżem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.