Smażone Krewetki
Smażone krewetki to pescatarian przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 591 kalorii, 59G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 5,38 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka gorącego sosu, olej arachidowy, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Omlet z krewetek / stir-fried Eggs With Red Onions and Shrimp Recipe, Krewetki Smażone Na Patelni, oraz Lepsze Niż Smażone Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej olej do 375 stopni F.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierowymi ręcznikami i odstawić na bok. W płytkim naczyniu do pieczenia ubijamy mleko, maślankę i ostry sos. W osobnym płytkim naczyniu do pieczenia wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, pieprz i sól. Upewnij się, że krewetki są suche i pogłębiać w suchej mieszanki najpierw, następnie mokrej mieszaniny i wreszcie suchej mieszanki ponownie. Strząśnij nadmiar między każdym pogłębianiem.
Smażyć partiami, ale nie przeciążać frytkownicy. Smażyć przez 2 minuty lub do złotego koloru.
Wyjąć z oleju łyżką szczelinową i osuszyć na wyłożonej papierowym ręcznikiem blasze do pieczenia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku