Smażone kalmary z pieczonym czosnkiem i limonką Aïoli

Smażone kalmary z pieczonym czosnkiem i limonką Aïoli
Smażone kalmary z pieczonym czosnkiem i limonką Aïoli mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 3,58 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soli, pieczonego czosnku i limonki aïoli, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 73%. Spróbuj Pieczony czosnek i limonka Aïoli, Sałatka smażona kalmary z Kaparówkami i cytryną Aioli, oraz Pięć przypraw Smażone kalmary z sezamem i limonką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wytnij rurki kalmarów na pierścienie o grubości 1/4 cala; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rurki SquidRurki Squid
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
Mąkę, sól i pieprz połączyć w płytkim naczyniu. Pierścienie pogłębiarki i macki, w partiach, w mieszaninie mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Wlać olej na głębokość 2 cali do holenderskiego piekarnika; podgrzać do 36
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
4
Smaż kalmary, partiami, 2 minuty lub do złotego koloru; odcedzić na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Podawać natychmiast z prażonym czosnkiem i limonkowym Aoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
6
Uwaga: możesz użyć mrożonych i pokrojonych kalmarów pakowanych bez macek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn