Smażone Kalmary
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać Smażone kalmary spróbować. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 411 kalorii, 33g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kalmary, mąka, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smażone Kalmary, Smażone Kalmary, oraz Smażone Kalmary Nachos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij rurki kalmarów na pierścienie o grubości 1/4 cala. Namoczyć kalmary w zimnej wodzie 30 minut; odcedzić. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Mąkę połączyć z 4 składnikami. Pogłębiać kalmary w mieszaninie mąki.
Wlać olej na głębokość 6 cali do holenderskiego piekarnika.
Smaż kalmary, partiami, 1 minuta, pozwalając oleju osiągnąć 400 przed gotowaniem następnej partii.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.