Smażone Grzyby Portabella
Need a przystawka bezmleczna i wegetariańska? Smażone grzyby Portabella może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 30 i kosztuje 33 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 47 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz jajka, akompaniament: kliny cytrynowe, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Smażone Grzyby Portabella, Faszerowane Grzyby Portabella, oraz Grillowane Grzyby Portabella.
Instrukcje
W misce wrzucić okruchy z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i rozprowadzić na dużym talerzu.
Lekko ubić jajka w misce. Zanurz plastry grzybów 3 lub 4 na raz w jajku, pozwalając nadmiar kapać, a następnie przenieść do bułki tartej, naciskając plastry grzybów w okruchy, aby pomóc przylegać i obracając się do płaszcza. (Powłoka będzie nierówna.)
Podgrzać około 1 cala oleju w 3-do 4-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż zarejestruje 177° na termometrze. Pieczarki smażyć w partiach po 7 lub 8, odwracając od czasu do czasu, aż staną się złote, 1 do 2 minut na partię, przywracając olej do350 między partiami.
Grzyby przełożyć łyżką szczelinową jako smażone na papierowe ręczniki, aby osuszyć. Doprawić solą i podawać na ciepło.
* Grzyby można smażyć 2 godziny wcześniej i przechowywać, luźno przykryte folią, na świeżych ręcznikach papierowych w temperaturze pokojowej.
Przenieś do dużej blachy do pieczenia, układając w 1 warstwie i podgrzać w rozgrzanym piekarniku 177° do ogrzania, 10 do 15 minut.