Smażone grzyby leśne na kremowej serowej Polencie wymagają około 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Za 11,44 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatarian przepis ma 1394 kalorii, 66g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. 134 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka imbiru, liści bazylii, liści pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Smażone grzyby na kremowej serowej Polencie, Smażone grzyby z serową polentą, oraz Smażone grzyby z serową polentą.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzej oliwę z oliwek w rondlu na średnim poziomie. Gdy oliwa z oliwek będzie gorąca, dodaj 2 gałązki rozmarynu i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Rozmaryn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Usuń rozmaryn i dodaj szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
Szalotka
3
Gotuj szalotki do zeszklenia, około 4 minut, następnie dodaj grzyby i smaż, aż uwolnią płyn, około 8 minut. Mieszać w białym winie doprowadzić do wrzenia około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino Białe
Grzyby
Szalotka
4
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodaj szczyptę płatków czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Pieprz Czarny
Sól
5
Przełóż grzyby do miski i udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Pietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Rozgrzej oliwę z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Gdy olej będzie gorący, dodaj cebulę i smaż przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj posiekany czosnek i gotuj przez 3 minuty. Dodaj wywar z kurczaka i zagotuj, a następnie dodaj oregano i bazylię. Powoli wlej polentę i ciągle mieszaj, aż polenta zgęstnieje. Dodaj gęstą śmietanę i fontinę i mieszaj, aż uzyskasz gładką i kremową konsystencję. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Rosół Z Kurczaka
Krem Ciężki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Czosnek
Bazylia
3
Przełóż polentę do naczynia do serwowania i udekoruj parmezanem i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Szczypiorek
1
Połącz wszystkie składniki marynaty w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Rozwiń krewetki, odcinając grzbiet nożyczkami i usuwając żyłę. Pozostaw krewetki w skorupce. Palcami oddziel skorupkę od boków krewetek i dodaj je do marynaty. Odstawić do marynowania na 1 godzinę. Ustaw temperaturę grilla na średnio-wysoką i pozwól mu się nagrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Połóż krewetki na grillu i gotuj 2 do 3 minut z każdej strony. Zmniejsz pozostałą marynatę na bocznym palniku na małej patelni.