Smażone grzyby na kremowej serowej Polencie

Smażone grzyby na kremowej serowej Polencie
Smażone grzyby leśne na kremowej serowej Polencie wymagają około 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Za 11,44 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatarian przepis ma 1394 kalorii, 66g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. 134 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka imbiru, liści bazylii, liści pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Smażone grzyby na kremowej serowej Polencie, Smażone grzyby z serową polentą, oraz Smażone grzyby z serową polentą.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzej oliwę z oliwek w rondlu na średnim poziomie. Gdy oliwa z oliwek będzie gorąca, dodaj 2 gałązki rozmarynu i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Usuń rozmaryn i dodaj szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
SzalotkaSzalotka
3
Gotuj szalotki do zeszklenia, około 4 minut, następnie dodaj grzyby i smaż, aż uwolnią płyn, około 8 minut. Mieszać w białym winie doprowadzić do wrzenia około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
4
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodaj szczyptę płatków czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SólSól
5
Przełóż grzyby do miski i udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Rozgrzej oliwę z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Gdy olej będzie gorący, dodaj cebulę i smaż przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj posiekany czosnek i gotuj przez 3 minuty. Dodaj wywar z kurczaka i zagotuj, a następnie dodaj oregano i bazylię. Powoli wlej polentę i ciągle mieszaj, aż polenta zgęstnieje. Dodaj gęstą śmietanę i fontinę i mieszaj, aż uzyskasz gładką i kremową konsystencję. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Krem CiężkiKrem Ciężki
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
3
Przełóż polentę do naczynia do serwowania i udekoruj parmezanem i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
SzczypiorekSzczypiorek
1
Połącz wszystkie składniki marynaty w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozwiń krewetki, odcinając grzbiet nożyczkami i usuwając żyłę. Pozostaw krewetki w skorupce. Palcami oddziel skorupkę od boków krewetek i dodaj je do marynaty. Odstawić do marynowania na 1 godzinę. Ustaw temperaturę grilla na średnio-wysoką i pozwól mu się nagrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Połóż krewetki na grillu i gotuj 2 do 3 minut z każdej strony. Zmniejsz pozostałą marynatę na bocznym palniku na małej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
PatelniaPatelnia
4
Wyjmij krewetki na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
5
Skrop zredukowaną marynatą i udekoruj szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
MarynataMarynata

Składniki

907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielona papryka chilemielona papryka chile32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu3 łyżki drobno posiekanych ogórków kiszonych3 łyżki drobno posiekanych ogórków kiszonych22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuszczypiorek mielony, do dekoracjiszczypiorek mielony, do dekoracji2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarta fontinatarta fontina591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże liście bazyliiposiekane świeże liście bazylii591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże posiekane liście bazyliiświeże posiekane liście bazylii2gałązkirozmaryn świeżyrozmaryn świeży11 łyżka suszonego oreganoposiekany czosnekposiekany czosnek22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuimbir mielonyimbir mielony1kufleszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekrewetki, z głowami na (około 18 krewetek)krewetki, z głowami na (około 18 krewetek)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweLikier pomarańczowy (polecany Grand Marnier)Likier pomarańczowy (polecany Grand Marnier)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuskórka pomarańczowaskórka pomarańczowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże liście oreganoposiekane świeże liście oregano2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweboczniaki pokrojone w 1/2boczniaki pokrojone w 1/2591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezantarty parmezan791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane liście pietruszki, do dekoracjiposiekane liście pietruszki, do dekoracji454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeinstant polentainstant polenta1szczyptapokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane szalotki, do dekoracjiposiekane szalotki, do dekoracji11 łyżka suszonego oreganoposiekana szalotkaposiekana szalotka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrzyby shiitake, łodygi i pokroić w 1/2grzyby shiitake, łodygi i pokroić w 1/201 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana słodka cebulaposiekana słodka cebula1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn