Smażone Greckie ciasto z miodem i orzechami

Need a bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Smażone Greckie ciasto z miodem i orzechami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz skórkę pomarańczową, zmielony cynamon, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Jogurt Grecki Z Jagodami, Orzechami I Miodem, Yiaourti Me Meli-grecki jogurt, miód i orzechy, oraz Smażone spirale z miodem, sezamem i orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj miód, wodę, cukier, skórkę pomarańczową, laskę cynamonu i sok z cytryny. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż lekko zgęstnieje, 10 protokół. Wyrzucić skórkę i laskę cynamonu.
W średniej misce, za pomocą drewnianej łyżki, ubić jajka z oliwą z oliwek i solą.
Dodać mąkę i mieszać, aż powstanie sztywne, kudłate ciasto. Obróć ciasto na powierzchnię roboczą i zagniataj, aż będzie gładkie, około 2 minut; dodaj więcej mąki, jeśli ciasto jest lepkie.
Ciasto pokroić na 4 kawałki, przykryć folią i odstawić na 20 minut.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta na raz przez maszynę do makaronu, przechodząc od najszerszego do najcieńszego.
Przenieść pasek ciasta na dobrze obsypaną mąką powierzchnię roboczą i odkurzyć mąką.
Wytnij pasek na 4-calowe kwadraty. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
W dużym garnku rozgrzać 2 cale oleju roślinnego do 36
Pracując z 8 kwadratami naraz, zwiń każdy kwadrat w luźne cygaro i upuść go do gorącego oleju. Smażyć na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż złoty i chrupiący, około 3 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś wypieki na papierową blachę do pieczenia, aby osuszyć. Powtarzaj, aż całe ciasto zostanie usmażone.
Podgrzać syrop miodowy. Używając szczypiec, dodaj kilka ciastek na raz do syropu miodowego i obróć się, aby pokryć.
Przenieść je do dużej miski i posypać lekko posiekanymi orzechami włoskimi i cynamonem. Powtarzaj, aż wszystkie wypieki zostaną pokryte. Ostrożnie przenieść wypieki na półmisek i wlać pozostały syrop miodowy na wierzch.