Smażone figi i kapary z chrupiącą soczewicą

Smażone figi i kapary z chrupiącą soczewicą
Need a wegetariańska przystawka? Smażone figi i kapary z chrupiącą soczewicą może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz soczewicę, maślankę, świeżo popękany pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ostra czerwona soczewica z kaparami i porzeczkami, Soczewica Z Kaparami, Orzechami Włoskimi, Olejem Z Orzechów Włoskich I Miętą, oraz Grillowany łosoś z anchois, kaparami i soczewicą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób chrupiącą soczewicę: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść gotowaną soczewicę w średniej misce i wrzuć je z olejem, czosnkiem w proszku, cebulą w proszku i szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rozłóż je w jak najbliżej pojedynczej warstwy, jak to możliwe na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Umieść je w rozgrzanym piekarniku i pozwól im piec 25 do 30 minut, wstrząsając i mieszając je co 8 lub 10 minut, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Niech się całkiem rumiane i chrupiące, ale nie spalone. Wykorzystaj swoją ocenę całkowitego czasu gotowania.
1
Podgrzej 2 do 3 cali oleju z orzeszków ziemnych w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu, aż temperatura osiągnie 365 stopni F na termometrze cukierkowym. W międzyczasie do szerokiej płytkiej miski wlać maślankę, dodać szczyptę soli i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
2
Mąkę i kaszę manną połączyć w oddzielnej szerokiej płytkiej misce, dodać szczyptę czarnego pieprzu i odstawić. Linia 1 duża blacha do pieczenia z pergaminem, a drugi z ręcznikami papierowymi i odstawić. Za pomocą łyżki szczelinowej zanurzyć kliny figowe w maślance, a następnie przenieść mokrą figę do mieszanki mąki. Nie pozwól łyżce dotknąć mąki. Za pomocą jednej ręki rozwałkuj krawędzie fig w mieszance mąki; pokryj je ze wszystkich stron. Korzystanie z tej samej strony podnieść panierowane figa, dotykając go na krawędzi miski, aby usunąć nadmiar mąki; przenieść do pergaminu pokryte blachy do pieczenia. Pamiętaj, że będziesz miał jedną czystą rękę. Postępuj zgodnie z procedurą panierowania, utrzymując jedną rękę w czystości, aż wszystkie figi zostaną panierowane. Pracując z kilkoma naraz, smaż panierowane figi w gorącym oleju bez tłoczenia. Smażyć w niezakłócony sposób, aż do uzyskania bladozłotej skórki, około 2 minut. Używając szczypiec, bardzo delikatnie obracaj kawałki, które w przeciwnym razie nie będą brązowe na górze, ale nie przeszkadzaj im zbytnio, ponieważ krucha panierka jest krucha. Po złoceniu wyciągnij kawałki szczypcami lub siatką skimmer, pozwalając olejowi kapać z powrotem na patelnię na chwilę, a następnie Ustaw delikatnie Ustaw na papierowym ręczniku wyłożonym blachą do pieczenia, aby osuszyć. Powtórz z pozostałymi figami.Gdy olej jest jeszcze gorący, umieść kapary na długim, odpornym na ciepło sitku z drobną siatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
MaślankaMaślanka
Kasza MannaKasza Manna
KaparyKapary
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
FigiFigi
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SkimmerSkimmer
SitoSito
SzczypceSzczypce
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
3
Umieść sito w oleju, dbając o to, aby kapary były całkowicie zanurzone, ale uchwyt sito wisi nad krawędzią patelni i bezpiecznie siedzi samodzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaparyKapary
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PatelniaPatelnia
4
Niech kapary stają się dość ostre, około 2 minut. Następnie, używając rękawicy kuchennej, jeśli to konieczne, podnieś sito, aby olej kapał, a następnie zrzuć smażone kapary na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia z figs.To podawać: chrupiące soczewice rozsypać na talerzu, top z figami i kaparami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
KaparyKapary
FigiFigi
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
SitoSito
5
Podawać w połączeniu z widelcami i serwetkami, póki jeszcze gorące.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn