Smażone figi i kapary z chrupiącą soczewicą
Need a wegetariańska przystawka? Smażone figi i kapary z chrupiącą soczewicą może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz soczewicę, maślankę, świeżo popękany pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ostra czerwona soczewica z kaparami i porzeczkami, Soczewica Z Kaparami, Orzechami Włoskimi, Olejem Z Orzechów Włoskich I Miętą, oraz Grillowany łosoś z anchois, kaparami i soczewicą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób chrupiącą soczewicę: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść gotowaną soczewicę w średniej misce i wrzuć je z olejem, czosnkiem w proszku, cebulą w proszku i szczyptą soli.
Rozłóż je w jak najbliżej pojedynczej warstwy, jak to możliwe na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Umieść je w rozgrzanym piekarniku i pozwól im piec 25 do 30 minut, wstrząsając i mieszając je co 8 lub 10 minut, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Niech się całkiem rumiane i chrupiące, ale nie spalone. Wykorzystaj swoją ocenę całkowitego czasu gotowania.
Podgrzej 2 do 3 cali oleju z orzeszków ziemnych w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu, aż temperatura osiągnie 365 stopni F na termometrze cukierkowym. W międzyczasie do szerokiej płytkiej miski wlać maślankę, dodać szczyptę soli i odstawić.
Mąkę i kaszę manną połączyć w oddzielnej szerokiej płytkiej misce, dodać szczyptę czarnego pieprzu i odstawić. Linia 1 duża blacha do pieczenia z pergaminem, a drugi z ręcznikami papierowymi i odstawić. Za pomocą łyżki szczelinowej zanurzyć kliny figowe w maślance, a następnie przenieść mokrą figę do mieszanki mąki. Nie pozwól łyżce dotknąć mąki. Za pomocą jednej ręki rozwałkuj krawędzie fig w mieszance mąki; pokryj je ze wszystkich stron. Korzystanie z tej samej strony podnieść panierowane figa, dotykając go na krawędzi miski, aby usunąć nadmiar mąki; przenieść do pergaminu pokryte blachy do pieczenia. Pamiętaj, że będziesz miał jedną czystą rękę. Postępuj zgodnie z procedurą panierowania, utrzymując jedną rękę w czystości, aż wszystkie figi zostaną panierowane. Pracując z kilkoma naraz, smaż panierowane figi w gorącym oleju bez tłoczenia. Smażyć w niezakłócony sposób, aż do uzyskania bladozłotej skórki, około 2 minut. Używając szczypiec, bardzo delikatnie obracaj kawałki, które w przeciwnym razie nie będą brązowe na górze, ale nie przeszkadzaj im zbytnio, ponieważ krucha panierka jest krucha. Po złoceniu wyciągnij kawałki szczypcami lub siatką skimmer, pozwalając olejowi kapać z powrotem na patelnię na chwilę, a następnie Ustaw delikatnie Ustaw na papierowym ręczniku wyłożonym blachą do pieczenia, aby osuszyć. Powtórz z pozostałymi figami.Gdy olej jest jeszcze gorący, umieść kapary na długim, odpornym na ciepło sitku z drobną siatką.
Umieść sito w oleju, dbając o to, aby kapary były całkowicie zanurzone, ale uchwyt sito wisi nad krawędzią patelni i bezpiecznie siedzi samodzielnie.
Niech kapary stają się dość ostre, około 2 minut. Następnie, używając rękawicy kuchennej, jeśli to konieczne, podnieś sito, aby olej kapał, a następnie zrzuć smażone kapary na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia z figs.To podawać: chrupiące soczewice rozsypać na talerzu, top z figami i kaparami.
Podawać w połączeniu z widelcami i serwetkami, póki jeszcze gorące.