Smażone figi i kapary z chrupiącą soczewicą

Smażone figi i kapary z chrupiącą soczewicą
Need a wegetariańska przystawka? Smażone figi i kapary z chrupiącą soczewicą może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz soczewicę, maślankę, świeżo popękany pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ostra czerwona soczewica z kaparami i porzeczkami, Soczewica Z Kaparami, Orzechami Włoskimi, Olejem Z Orzechów Włoskich I Miętą, oraz Grillowany łosoś z anchois, kaparami i soczewicą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób chrupiącą soczewicę: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść gotowaną soczewicę w średniej misce i wrzuć je z olejem, czosnkiem w proszku, cebulą w proszku i szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rozłóż je w jak najbliżej pojedynczej warstwy, jak to możliwe na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Umieść je w rozgrzanym piekarniku i pozwól im piec 25 do 30 minut, wstrząsając i mieszając je co 8 lub 10 minut, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Niech się całkiem rumiane i chrupiące, ale nie spalone. Wykorzystaj swoją ocenę całkowitego czasu gotowania.
1
Podgrzej 2 do 3 cali oleju z orzeszków ziemnych w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu, aż temperatura osiągnie 365 stopni F na termometrze cukierkowym. W międzyczasie do szerokiej płytkiej miski wlać maślankę, dodać szczyptę soli i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
2
Mąkę i kaszę manną połączyć w oddzielnej szerokiej płytkiej misce, dodać szczyptę czarnego pieprzu i odstawić. Linia 1 duża blacha do pieczenia z pergaminem, a drugi z ręcznikami papierowymi i odstawić. Za pomocą łyżki szczelinowej zanurzyć kliny figowe w maślance, a następnie przenieść mokrą figę do mieszanki mąki. Nie pozwól łyżce dotknąć mąki. Za pomocą jednej ręki rozwałkuj krawędzie fig w mieszance mąki; pokryj je ze wszystkich stron. Korzystanie z tej samej strony podnieść panierowane figa, dotykając go na krawędzi miski, aby usunąć nadmiar mąki; przenieść do pergaminu pokryte blachy do pieczenia. Pamiętaj, że będziesz miał jedną czystą rękę. Postępuj zgodnie z procedurą panierowania, utrzymując jedną rękę w czystości, aż wszystkie figi zostaną panierowane. Pracując z kilkoma naraz, smaż panierowane figi w gorącym oleju bez tłoczenia. Smażyć w niezakłócony sposób, aż do uzyskania bladozłotej skórki, około 2 minut. Używając szczypiec, bardzo delikatnie obracaj kawałki, które w przeciwnym razie nie będą brązowe na górze, ale nie przeszkadzaj im zbytnio, ponieważ krucha panierka jest krucha. Po złoceniu wyciągnij kawałki szczypcami lub siatką skimmer, pozwalając olejowi kapać z powrotem na patelnię na chwilę, a następnie Ustaw delikatnie Ustaw na papierowym ręczniku wyłożonym blachą do pieczenia, aby osuszyć. Powtórz z pozostałymi figami.Gdy olej jest jeszcze gorący, umieść kapary na długim, odpornym na ciepło sitku z drobną siatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
MaślankaMaślanka
Kasza MannaKasza Manna
KaparyKapary
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
FigiFigi
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SkimmerSkimmer
SitoSito
SzczypceSzczypce
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
3
Umieść sito w oleju, dbając o to, aby kapary były całkowicie zanurzone, ale uchwyt sito wisi nad krawędzią patelni i bezpiecznie siedzi samodzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaparyKapary
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PatelniaPatelnia
4
Niech kapary stają się dość ostre, około 2 minut. Następnie, używając rękawicy kuchennej, jeśli to konieczne, podnieś sito, aby olej kapał, a następnie zrzuć smażone kapary na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia z figs.To podawać: chrupiące soczewice rozsypać na talerzu, top z figami i kaparami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
KaparyKapary
FigiFigi
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
SitoSito
5
Podawać w połączeniu z widelcami i serwetkami, póki jeszcze gorące.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn