Smażone ciasto bostońskie
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie, więc wypróbuj Boston Cream Fried Dough. Ten przepis pozwala na przygotowanie 80 porcji, każda zawiera 617 kalorii , 11 g białka i 12 g tłuszczu . Za 87 centów za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga śmietany bawarskiej, syropu czekoladowego, mąki i cukru pudru. 22 osoby uznały ten przepis za pyszny i sycący. Od przygotowania do podania zajmuje to około 2 godzin i 45 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 0% danie to jest bardzo złe (ale nadal możliwe do naprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Boston „Black Forest” Cream Pie , Pastry Dough i Phyllo Dough Baked Spring Rolls .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Wymieszaj 1 galon wody, olej, cukier, drożdże, sól i ekstrakt waniliowy w dużym 20-kwartowym mikserze. Następnie dodaj mąkę. Kontynuuj mieszanie i pozwól, aby uformowała się kula ciasta. Wrzuć ciasto do wiadra do wyrastania i odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po wyrośnięciu ciasto jest gotowe do użycia.
Odetnij z porcji kawałki wielkości pięści, rozciągnij i uformuj okrąg pasujący do talerza o średnicy 23 cm.
Smaż ciasto partiami w głębokim frytkownicy rozgrzanej do 400 stopni, 30 sekund z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru. Na wierzchu połóż wybrane dodatki.