Smażone ciasta ryżowe z boczkiem i kapustą
Przepis smażone ciasta ryżowe z boczkiem i kapustą może zaspokoić Chińskie pragnienie w przybliżeniu 30 minut. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.78 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 698 kalorii, 19g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Jeśli masz ocet ryżowy, bekon, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 114 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Smażony ryż z kapustą i boczkiem, Czerwona kapusta smażona z ryżem i pszenica Bulgur {z jajkiem sadzonym}, oraz Boczek Południowy-Kapusta Zasmażana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą, ciężką patelnię na małym ogniu i dodać boczek. Smażyć, aż boczek będzie bardzo chrupiący z kilkoma łyżkami tłuszczu wytopionego na patelni, dodając wodę, jeśli patelnia wygląda na wyschniętą. Boczek jest gotowy, gdy wokół boków tworzą się małe bańki z mydłem.
Usuń kawałki boczku, aby osuszyć na papierowych ręcznikach.
Zwiększyć ciepło do wysokiej. Kiedy tłuszcz zaczyna palić, dodaj placki ryżowe w jednej warstwie.
Niech smażyć bez przeszkód przez 15 do 20 sekund, aż powstanie skorupa, a następnie wrzucić przesuniętą łopatką, aby uwolnić ciasta z patelni. Smażyć na kilka stron, aż skórka będzie chrupiąca, a następnie odstawić do odsączenia na papierowych ręcznikach.
Niech patelnia ciepła aż do palenia, następnie dodać kapustę i bardzo małą szczyptę soli. Gotować, często mieszając, aż kapusta będzie po prostu miękka z dużą ilością czarnych plamek.
Dodaj 1 łyżkę wody, gochujang, sos sojowy, ocet i siedem przypraw w proszku do patelni. Wymieszać, aby pokryć kapustę, a następnie złożyć w placki ryżowe i boczek. Wrzucić, aż pokryte sosem, top z szalotki, i podawać natychmiast.