Smażone bułeczki z masłem cynamonowo-miodowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj smażonych bułeczek z cynamonowym masłem miodowym. Ten przepis służy 24. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 246 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 100 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, masło, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Niemieckie bułeczki z cynamonowym masłem miodowym, Smażony na maśle suman skropiony miodem i posypany kokosem i cynamonem, oraz Czekoladowe bułeczki wiśniowe z masłem cynamonowo-pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę uniwersalną, mąkę chlebową, 2/3 szklanki cukru i sól. Odstawić. Wypłucz miskę miksera stojącego w ciepłej wodzie, aby pozbyć się chłodu. Olej dużą miskę z gotowania sprayu lub oleju roślinnego i odstawić.
Połączyć mleko i wodę w małym rondlu na średnim ogniu i gotować, aż mieszanina osiągnie około 110 do 46°, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec jego spalanie (powinno czuć się gorąco, ale nie oparzenia w dotyku).
Wlać rozgrzaną mieszaninę mleka do miski miksera stojącego.
Drożdże posypać równomiernie płynną mieszaniną, a następnie posypać pozostałą łyżkę cukru na wierzchu.
Do mleka dodać roztopione i schłodzone masło oraz wanilię. Dopasuj hak do ciasta na mikserze stojącym i wymieszaj. Z mikserem na niskim poziomie, dodać mieszankę mąki po jednej filiżance na raz. Jeśli ciasto nie odrywa się od boków miski, dodaj dodatkowe 1/2 szklanki mąki uniwersalnej. Ciasto będzie nieco lepkie, ale powinno być wykonalne.
Ciasto przełożyć do przygotowanej miski. Spryskać wierzchem sprayem do gotowania, a następnie przykryć folią. Ustawić w ciepłym miejscu i pozostawić do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi się w wielkości, około godziny.
Przygotować glazurę: w średnim sosie, roztopić masło na średnim ogniu. Po rozpuszczeniu masła, nadal gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż masło rumiane, 3 do 5 minut.
Wyjąć z ognia i przenieść do średniej miski.
Ubij miód i cynamon, aż do całkowitego wchłonięcia. Trzymaj ciepło, gdy skończysz bułeczki.
Ciasto wyłożyć na dobrze posmarowanej mąką powierzchni roboczej.
Rozwałkuj ciasto na duży prostokąt o grubości około 1/2 cala. Za pomocą noża lub noża do pizzy Wytnij 24 Trójkąty.
Wlać olej rzepakowy do dużego holenderskiego piekarnika na głębokość 2 cali.
Podgrzej olej do 182°. użyj odpornej na ciepło szpatułki lub pająka z siatki drucianej, aby ostrożnie upuścić bułeczki, pojedynczo, gotując maksymalnie 3 na raz. Gotować, aż pierwsza strona jest ciemny złoty brąz, 1 do 1 1/2 minuty, następnie za pomocą szczypiec odpornych na ciepło włączyć bułeczki i gotować, aż druga strona jest głęboki złoty brąz, kolejna minuta.
Wyjmij z oleju, aby nadmiar oleju spłynął, a następnie przenieś do stojaka z drutu w celu lekkiego chłodzenia. Przetestuj swoją pierwszą bułeczkę, aby upewnić się, że wnętrze jest całkowicie ugotowane, jeśli nie, wróć do oleju i kontynuuj gotowanie, dostosowując czas gotowania dla wszystkich przyszłych bułeczek.
Przenieś bułeczki do stojaka z drutu ustawionego w obramowanej blasze do pieczenia.
Polewać ciepłymi bułeczkami i podawać natychmiast.