Smażone brokuły wołowe
Wołowina Brokuły Stir-Fry to przepis bezglutenowy i bezmleczny, składający się z 4 porcji. Za 1,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 407 kalorii, 33 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Ten przepis zachwycił 433 osoby. Udaj się do sklepu i kup czosnek w proszku, brązowy cukier, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 98%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj smażoną wołowinę i brokuły, smażoną wołowinę i brokuły oraz smażoną wołowinę i brokuły.
Instrukcje
W dużej zamykanej torbie wymieszaj 2 łyżki skrobi kukurydzianej, 2 łyżki wody i proszek czosnkowy; dodać wołowinę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza.
Na dużej patelni lub woku na średnim ogniu podsmaż wołowinę na 1 łyżce oleju, aż wołowina przestanie być różowa; wyjąć i trzymać w cieple.
Smażyć brokuły i cebulę na pozostałym oleju przez 4-5 minut. Wróć wołowinę na patelnię.
W małej misce wymieszaj sos sojowy, brązowy cukier, imbir, pozostałą skrobię kukurydzianą i wodę, aż uzyskasz gładką masę; dodać na patelnię. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.