Smażone Bok Choy z karmelizowaną cebulą, złotymi rodzynkami i prażonymi orzeszkami piniowymi
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 2,01 zł za porcję. 49 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki piniowe, sherry, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Smażony Szpinak Z Orzeszkami Piniowymi I Złotymi Rodzynkami, Smażony Szpinak Z Orzeszkami Pinii I Złotymi Rodzynkami Przepis, oraz Ryż czosnkowy z podsmażoną cebulą, suszonymi pomidorami i prażonymi orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć rodzynki i sherry w małej misce i odstawić.
Rozgrzać 4 łyżki oleju w grubym dnem holenderskim piecu na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, a następnie częściej na końcu, aż głęboko karmelizowane i lepkie, o 40 minut, zmniejszenie ciepła i dodanie łyżki lub dwóch wody cebula zaczyna się palić.
Dodaj mieszankę rodzynek i wymieszaj, używając drewnianej szpatułki do odgazowania dna patelni.
Cebulę przełożyć do naczynia i odstawić.
Wytrzeć patelnię i powrócić do wysokiej temperatury.
Dodać 3 łyżki oleju i, gdy mieni się, dodać posiekane łodygi bok choy. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bok choy uwolni większość swojego płynu i zacznie brązowieć, 10 do 12 minut.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać posiekane liście bok choy i gotować, mieszając, aż zwiędną, o 6 protokół. Niższe ciepło, dodać mieszankę cebuli i mieszać do włączenia. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Warzywa przekładamy na talerz, posypujemy orzeszkami piniowymi i od razu podajemy.